Zawsze wydawało mi się, że wykonanie granoli jest trudne i żmudne. Okazuje się, że zajmuje tylko chwilkę. Największymi atutami samodzielnie wykonanego musli są: możliwość wyboru ulubionych składników oraz pewność, że wszystkie produkty użyte do jego sporządzenia są zdrowe i świeże.
Ostatnio wpadł mi w oko przepis na ten austriacki omlet. Wygląda ciekawie, smakuje dobrze, znakomicie nadaje się na śniadanie. Bardziej znany jest omlet Keiserschmarrn, do którego zazwyczaj dodaje się rodzynki i podaje się go z owocowym musem (np jabłkowym). Apfelschmarrn to w zasadzie taki Keiserschmarrn z jabłkami.
Dania Babci Zosi oraz chrupiące paszteciki z kaszą gryczaną i grzybami
Nareszcie znalazłam czas, żeby zająć się tym wpisem. Jeszcze przed świętami otrzymałam paczkę od firmy SyS ze smakowitymi Daniami Babci Zosi. Są to gotowe dania na bazie suszonych warzyw i owoców, bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych aromatów czy barwników. Przetestowałam i z czystym sumieniem mogę je Wam polecić.