niedziela, 27 stycznia 2013

Kolory lata w środku zimy

Tarta ze szpinakiem, ricottą i pieczoną papryką na kukurydzianym spodzie


Kruchutka tarta w kolorach lata to znakomity pomysł na obiad w środku zimy. Uwielbiam takie kolorowe, smakowicie wyglądające potrawy!



sobota, 26 stycznia 2013

Chrup chrup na śniadanie

Domowa granola


Zawsze wydawało mi się, że wykonanie granoli jest trudne i żmudne. Okazuje się, że zajmuje tylko chwilkę. Największymi atutami samodzielnie wykonanego musli są: możliwość wyboru ulubionych składników oraz pewność, że wszystkie produkty użyte do jego sporządzenia są zdrowe i świeże. 

niedziela, 20 stycznia 2013

Jabłkowa puszystość na śniadanie

Omlet Apfelschmarrn z piekarnika


Ostatnio wpadł mi w oko przepis na ten austriacki omlet. Wygląda ciekawie, smakuje dobrze, znakomicie nadaje się na śniadanie. Bardziej znany jest omlet Keiserschmarrn, do którego zazwyczaj dodaje się rodzynki i podaje się go z owocowym musem (np jabłkowym). Apfelschmarrn to w zasadzie taki Keiserschmarrn z jabłkami.


niedziela, 6 stycznia 2013

Szybki i zdrowy obiad dla zapracowanych

Dania Babci Zosi oraz chrupiące paszteciki z kaszą gryczaną i grzybami


Nareszcie znalazłam czas, żeby zająć się tym wpisem. Jeszcze przed świętami otrzymałam paczkę od firmy SyS ze smakowitymi Daniami Babci Zosi. Są to gotowe dania na bazie suszonych warzyw i owoców, bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych aromatów czy barwników. Przetestowałam i z czystym sumieniem mogę je Wam polecić. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...