sobota, 30 sierpnia 2014

AWOKADO ZAPIEKANE Z JAJKIEM

Niezwykle prosta, oryginalnie wyglądająca potrawa - idealna na romantyczne śniadanie. Do tego kolorowe kanapki, np. z buraczkowym hummusem, sałatka i od rana można góry przenosić!

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 niewielkie jajka
  • 1 papryczka chili
  • sól gruboziarnista
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Awokado przekroić na pół. Wyjąć pestkę. We wgłębieniach umieścić po 1 jajku. Jeśli pestka nie była za duża, można powiększyć wgłębienie, wydłubując trochę miąższu łyżeczką albo odlać z jajka trochę białka. Danie doprawić nieco gruboziarnistą solą oraz posiekaną papryczką chili, która doda nieco pikanterii. 


1 komentarz:

  1. Jajko w awokado? Kiedyś już mi się o uszy obiło, ale nie kusiło do spróbowania. Ale po Twoich zdjęciach chyba mi się odmieniło :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...