Kuchnia azjatycka wcale nie musi być tłusta i ciężka. Oto dowód - lekkie, pełne chrupiących surowych warzyw sajgonki bez smażenia, czyli spring rolls. W papier ryżowy możecie zawinąć ulubione sezonowe warzywa. Oto moja propozycja składników.
sobota, 19 lipca 2014
poniedziałek, 14 lipca 2014
Pasta z bobem i miętą
Przyznaję bez bicia, że przepis nie jest mój. Zainspirowałam się przepisem na pastę z bobu z bloga Jadłonomia.
sobota, 5 lipca 2014
Potrawka z komosy białej (lebiody)
Chociaż wychowałam się na mazurskiej wsi, nigdy dotąd nie próbowałam komosy. Słyszałam tylko od babci, że ją kiedyś przyrządzała. Trochę szkoda, bo okazało się, że to bardzo smaczna dzika roślina, która w smaku nie różni się praktycznie niczym od szpinaku. Do tego rośnie praktycznie wszędzie! Dzisiejszy przepis jest bardzo prosty, ale można go oczywiście urozmaicić, np. zrobić tę potrawkę na małej patelni, na koniec wbić jajko, przykryć i po 10 minutach pożywne śniadanie prosto z patelni gotowe!
Subskrybuj:
Posty (Atom)