sobota, 19 lipca 2014

SPRING ROLLSY Z AWOKADO I TOFU

Kuchnia azjatycka wcale nie musi być tłusta i ciężka. Oto dowód - lekkie, pełne chrupiących surowych warzyw sajgonki bez smażenia, czyli spring rolls. W papier ryżowy możecie zawinąć ulubione sezonowe warzywa. Oto moja propozycja składników.

poniedziałek, 14 lipca 2014

Pasta z bobem i miętą

Przyznaję bez bicia, że przepis nie jest mój. Zainspirowałam się przepisem na pastę z bobu z bloga Jadłonomia. 

jakość zdjęcia nie jest powalająca, ale przynajmniej widać obłędny kolor :)

sobota, 5 lipca 2014

Potrawka z komosy białej (lebiody)

Chociaż wychowałam się na mazurskiej wsi, nigdy dotąd nie próbowałam komosy. Słyszałam tylko od babci, że ją kiedyś przyrządzała. Trochę szkoda, bo okazało się, że to bardzo smaczna dzika roślina, która w smaku nie różni się praktycznie niczym od szpinaku. Do tego rośnie praktycznie wszędzie! Dzisiejszy przepis jest bardzo prosty, ale można go oczywiście urozmaicić, np. zrobić tę potrawkę na małej patelni, na koniec wbić jajko, przykryć i po 10 minutach pożywne śniadanie prosto z patelni gotowe!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...