sobota, 30 maja 2015

TORCIKI BEZOWE Z RABARBAREM

Słodko-kwaśne i tak dobre, że nie można się oprzeć. Torciki bezowe wbrew pozorom są całkiem proste. Przekonałam się o tym i na pewno jeszcze nie raz je upiekę. Następnym razem będą truskawkowe... Już nie mogę się doczekać!


wtorek, 26 maja 2015

KTÓRE TOFU WYBRAĆ?

Uwielbiam tofu i chętnie przedstawię swoją opinię na temat produktów Polsoi z serii BIO. Pojawiły się trzy nowe smaki. Każdy z prezentowanych poniżej rodzajów tofu można wykorzystać do innej potrawy.

niedziela, 24 maja 2015

SAŁATKA Z MNISZKIEM

Oto moja propozycja sałatki z mniszkiem. Dodałam do niego kwaśne i słodkie składniki, bo moim zdaniem takie smaki najlepiej komponują się z goryczką. Myślę, że zamiast śliwek będą pasowały tu, na przykład pomarańcza albo grejpfrut (oczywiście wyfiletowane), a może nawet ananas. Mlecz jest naprawdę dobry, smak ma podobny do cykorii i właściwości zdrowotne też ma podobne, a nawet lepsze. Korzystnie wpływa na pracę wątroby i woreczka żółciowego, oczyszcza organizm. Krwawnik również wpływa pozytywnie na układ pokarmowy. Naprawdę warto czasami schrupać chwasty!

sobota, 16 maja 2015

SERNIK KAWOWO-POMARAŃCZOWY

Sernik, który zdecydowanie nie jest za słodki. Ma przyjemny kawowy smak, idealnie zharmonizowany ze słodką pomarańczą i gorzką czekoladą. Gościł u mnie na Wielkanoc, ale przecież każda okazja jest dobra, żeby go upiec! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...