Oczywiście zawiera cukier, ale wyłącznie ten naturalnie występujący w daktylach. Poza tym słodyczy dodają bezy, które zostały zrobione z białek i ksylitolu.
środa, 23 marca 2016
czwartek, 17 marca 2016
ZAPKIEKANKA Z CUKINII I SOCZEWICY ORAZ SURÓWKA MARCHEWKOWA Z MAKIEM I TAHINI
Mam w kuchni nowych pomocników! Jest to spiralizer, dzięki któremu można wyczarować fantastyczny warzywny makaron o różnej szerokości oraz mandolina, która świetnie sobie radzi w krojeniu warzyw na cieniutkie plasterki i nie tylko. W tym przepisie wykorzystałam oba te urządzenia. Zarówno spiralizer, jak i mandolinę można kupić na stronie Benriner.
Zapiekanka zrobiona jest na wzór lazanii, ale zamiast makaronu użyłam cienkich plastrów cukinii. Przełożyłam je sosem pomidorowo-soczewicowym i beszamelem. Jest ona mniej zwarta, niż oryginalna lazania z makaronem, ale za to nieco lżejsza. Do takiej zapiekanki idealnie pasuje chrupiąca i odświeżająca surówka. Doprawiłam ją sosem na bazie pasty tahini i posypałam makiem.
Zapiekanka zrobiona jest na wzór lazanii, ale zamiast makaronu użyłam cienkich plastrów cukinii. Przełożyłam je sosem pomidorowo-soczewicowym i beszamelem. Jest ona mniej zwarta, niż oryginalna lazania z makaronem, ale za to nieco lżejsza. Do takiej zapiekanki idealnie pasuje chrupiąca i odświeżająca surówka. Doprawiłam ją sosem na bazie pasty tahini i posypałam makiem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)