Długi weekend się jeszcze nie skończył, więc można jeszcze sobie pogrillować. Przedstawiam moją kolejną propozycję przysmaków z rusztu. Każdy z tych elementów można oczywiście podać oddzielnie, ale razem też się dobrze dogadują.
sobota, 28 maja 2016
sobota, 21 maja 2016
TARTA Z BOTWINĄ, KOZIM SEREM I MIODOWĄ NUTĄ
Botwinka koniecznie musi pojawić się na talerzu o tej porze roku! Niekoniecznie w formie chłodnika. A skoro botwinka lubi się z nabiałem, to postanowiłam upiec taką oto tartę z serem kozim i ricottą o lekko słodkawym posmaku.
środa, 18 maja 2016
RAVIOLI ZE SZCZAWIEM, ZIEMNIAKIEM I PŁYNNYM ŻÓŁTKIEM
Ravioli ze szczawiem i pieczonym ziemniakiem to w pewnym sensie dekonstrukcja tak popularnej w Polsce zupy szczawiowej. Zawiera 3 składniki charakterystyczne dla tej zupy: szczaw duszony na maśle, ziemniaka i jajko,a właściwie żółtko. Rzeczywiście smak się z nią kojarzy, ale za to forma jest zupełnie inna. Jeśli ktoś lubi szczawiową, polubi też moje ravioli!
środa, 11 maja 2016
SZASZŁYKI Z RZODKIEWKĄ, GRILLOWANY SER I PODPŁOMYKI
Maj to zdecydowanie początek sezonu grillowego. Mam w tym roku dla Was kilka wegańskich i wegetariańskich propozycji. Pierwsza z nich to grillowane szaszłyki ze szparagami, rzodkiewką i cukinią, a do tego grillowany camembert i domowego wypieku podpłomyki (można je też upiec na grillu lub na gorącym kamieniu w ognisku).
Subskrybuj:
Posty (Atom)