tag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post1480207109969242247..comments2024-02-25T13:45:05.746+01:00Comments on Vege Kika: Śniadanie od sercaMonika Prucnelhttp://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-41304446617111181032010-08-21T14:11:19.906+02:002010-08-21T14:11:19.906+02:00lubię oglądać śniadania :)lubię oglądać śniadania :)dorota20whttp://smakuje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-13131815021093572922010-08-21T13:37:08.083+02:002010-08-21T13:37:08.083+02:00zaciekawił mnie ten ser. a takie śniadanie zjadłab...zaciekawił mnie ten ser. a takie śniadanie zjadłabym w mig :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-2505735408181774042010-08-20T18:19:59.177+02:002010-08-20T18:19:59.177+02:00ciekawy ten ser. pierwszy raz o nim słyszę. może i...ciekawy ten ser. pierwszy raz o nim słyszę. może i ja kiedyś spróbuję taką domową serową produkcję uskutecznić;)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-35070893216642377072010-08-20T17:12:36.550+02:002010-08-20T17:12:36.550+02:00panir odcedza się tez od razu gorący po zakwaszeni...panir odcedza się tez od razu gorący po zakwaszeniu cytryną - nie czeka się do jego wystygnięcia jak to jest w przypadku tradycyjnego twarogu. myślę, że to też wpływa na to, że ten jest inny... <br />w Indiach panir przyrządza się z mleka bawolego ;)Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-40954583757531109082010-08-20T16:09:33.067+02:002010-08-20T16:09:33.067+02:00Twoja babcia prawdopodobnie robi ser z zsiadłego m...Twoja babcia prawdopodobnie robi ser z zsiadłego mleka, lub zakwasza mleko kwaśną śmietaną (przynajmniej tak to się robi w mojej rodzinie). panir robimy ze świeżego słodkiego mleka i zakwaszamy odrobiną soku z cytryny (babcie na pewno tego nie robią przy wyrobie twarogu)<br />Panir różni się też konsystencją (jeśli jest dobrze odciśnięty to jest bardzo twardy-jak tofu). powinnaś zrobić i się przekonać ;) polecam!Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-85607720130394874652010-08-20T12:54:20.312+02:002010-08-20T12:54:20.312+02:00Ale czym ten panir różni się do zwykłego sera biał...Ale czym ten panir różni się do zwykłego sera białego np.takiego jak robi moja babcia z mleka krowiego?:-|)<br /><br />A śniadania od serca.. zawsze w sobotę się staram robić:)Atria C.https://www.blogger.com/profile/05957210822638996006noreply@blogger.com