tag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post116295720954472965..comments2024-02-25T13:45:05.746+01:00Comments on Vege Kika: DIM SUM - CHIŃSKIE PIEROŻKI W WERSJI WEGETARIAŃSKIEJMonika Prucnelhttp://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-3916491000565684862023-11-12T15:46:26.452+01:002023-11-12T15:46:26.452+01:00Raczej bym powiedział że pisze z sensem a nie jest...Raczej bym powiedział że pisze z sensem a nie jest irytujący. Zdecydowana większość ludzi w komentarzach szuka potwierdzenia że przepis jest fajny bo ktoś go już zrobił albo trudności jakie ktoś napotkał a nie ‚wyglada ładnie’.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-52014754236508214902023-05-01T14:26:38.602+02:002023-05-01T14:26:38.602+02:00Wspaniałe ciasto na pierogi. Po przeczytaniu tutej...Wspaniałe ciasto na pierogi. Po przeczytaniu tutejszych komentarzy balam sie, ze nie wyjdzie, ale stosujac sie do przepisu uzywajac mąki kleistej wychodzi super. Potem podsypuje duzo i ubijam mąką ziemniaczaną, zeby sie nie kleiło do wszystkiego. Ale w ostatecznosci jest wlasciwej konzystencji do walkowania i klejenia. Dziekuję!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-14260597581029946752022-07-30T12:28:05.245+02:002022-07-30T12:28:05.245+02:00Jesteś irytujący. Nie gotowałam cie a wiem. 🤣Jesteś irytujący. Nie gotowałam cie a wiem. 🤣Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-65127073297848981992020-05-07T17:57:44.581+02:002020-05-07T17:57:44.581+02:00Nigdy ich sama nie robiłam, prawdę mówiąc idę na ł...Nigdy ich sama nie robiłam, prawdę mówiąc idę na łatwiznę i najczęściej je zamawiam z azjatyckiej knajpy (Udon Noodle Bar w Warszawie polecam ;)) bo maja ogromny wybór tych pierożków ;) Ale w sumie może warto spróbować zrobić je samodzielnie, ten przepis kusi...:)<br />LubieJescnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-25200883198180669612020-05-04T06:43:16.075+02:002020-05-04T06:43:16.075+02:00A użyłeś mąki z ryżu kleistego czy zwykłej ryżowej...A użyłeś mąki z ryżu kleistego czy zwykłej ryżowej? To istotne.Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-7950261625141454782020-05-03T17:05:29.050+02:002020-05-03T17:05:29.050+02:00Ciasto wg przepisu co do grama... Poszło dwa razy ...Ciasto wg przepisu co do grama... Poszło dwa razy do śmieci... Nie wiem skąd jest ten przepis ale wg niego to nie wychodzą pierożki wonton a wonsronAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-32179853106376355312020-03-12T22:01:48.066+01:002020-03-12T22:01:48.066+01:00Wyglądają pięknie, to fakt, ja uwielbiam jeść te p...Wyglądają pięknie, to fakt, ja uwielbiam jeść te pierożki, ale chodzę na nie do knajpek azjatyckich, sama jakoś boję się spróbować je zrobić... A jeśli chodzi o fajne miejsca, gdzie można je zjeść to polecam np. Udon Noodle Bar w Warszawie, kucharz robi je na oczach gości :)Olanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-37015773442442684262018-08-28T18:56:02.920+02:002018-08-28T18:56:02.920+02:00szczerze? bo mam dosyć tych tabunów ludzi którzy t...szczerze? bo mam dosyć tych tabunów ludzi którzy tylko piszą oh świetne oh cudowny przepis, a tak na prawdę nie wiadomo czy jest świetny do momentu w którym się go nie wypróbuje i zrobi. Wolałbym poczytać coś w stylu potwierdzam zrobiłem/łam z tego przepisu pierogi i wyszły super czy coś w ten deseń ale to tylko moje pobożne życzenie. Ja ich jeszcze nie zrobiłem ale zamierzam bo przepis wygląda na calkiem profesjonalny.Inthhttps://www.blogger.com/profile/10142939043370892950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-83346691605300282162018-06-08T18:19:47.362+02:002018-06-08T18:19:47.362+02:00U mnie też. Koszmar.U mnie też. Koszmar.Mayyyk77https://www.blogger.com/profile/02842769637643569973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-23493403469065643132017-07-29T19:46:46.099+02:002017-07-29T19:46:46.099+02:00Porażka, ciasto wylądowało w koszu!!!
Porażka, ciasto wylądowało w koszu!!!<br />Jomihttps://www.blogger.com/profile/18148011610040904169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-57681235623998954012017-05-06T20:00:18.554+02:002017-05-06T20:00:18.554+02:00Uwielbiam takie pierożki! Tylko mam pytanie: czy ...Uwielbiam takie pierożki! Tylko mam pytanie: czy bez parowaru też wyjdą? Np. w Varomie Thermomixowej albo w zwykłym garnku z pokrywką do gotoania na parze???MojeZielonehttps://www.blogger.com/profile/02234516040757453583noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-8376515938773524212016-12-24T10:31:48.584+01:002016-12-24T10:31:48.584+01:00przecież mogą się komuś podobać z wyglądu ;) Inth ...przecież mogą się komuś podobać z wyglądu ;) Inth są święta, trzeba być bardziej pozytywnie nastawionym do życia :) Pozdrawiam :DMonika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-57067414578096563782016-12-24T10:30:11.543+01:002016-12-24T10:30:11.543+01:00Właśnie dlatego napisałam, żeby dosypywać mąkę ryż...Właśnie dlatego napisałam, żeby dosypywać mąkę ryżową, by uzyskać bardziej suchą konsystencję. Niestety jest to trochę inne ciasto, niż na nasze pierogi, bardziej klejące, dlatego trzeba się przy nim trochę namęczyć ;)Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-54070061731888955762016-12-23T14:43:51.551+01:002016-12-23T14:43:51.551+01:00to skoro nie spróbowałaś to czemu piszesz że świet...to skoro nie spróbowałaś to czemu piszesz że świetne?Inthhttps://www.blogger.com/profile/10142939043370892950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-36308648486389374932016-12-23T14:43:12.209+01:002016-12-23T14:43:12.209+01:00205g wody na 160g mąki ? hmm jak dla mnie stanowcz...205g wody na 160g mąki ? hmm jak dla mnie stanowcza przesada. Właśnie robię to ciasto z Twojego przepisu i musiałem prawie 80g mąki dosypać żeby przestało sie masakrycznie kleić. Robię z mąki kleistej tak btw.Inthhttps://www.blogger.com/profile/10142939043370892950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-30412518809965797502016-02-15T17:48:07.163+01:002016-02-15T17:48:07.163+01:00Proporcje pochodzą z tego przepisu: http://www.kuc...Proporcje pochodzą z tego przepisu: http://www.kuchniakocha.pl/2011/01/10/seen-har-fun-gao-czyli-przepis-na-dim-sum-hong-kong-3/<br /><br />Wodę bez problemu można zważyć na wadze ;) <br /><br />A na temat kruchości ciasta wypowiedziałam się wcześniej. Jeśli wychodzi Ci za kruche, to zmień proporcje - więcej wody - albo zmień rodzaj mąki, bo zapewne używasz zwykłej mąki ryżowej, a nie z ryżu kleistego. Albo po prostu kup gotowe ciasto do dim sum. Ja zrobiłam pierożki dokładnie z tych proporcji i się udały!Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-32602929279616861162016-02-07T22:23:11.525+01:002016-02-07T22:23:11.525+01:00Rzeczywiście jest bardzo trudno je ulepić, ale mi ...Rzeczywiście jest bardzo trudno je ulepić, ale mi się udało, a trzymałam się ściśle takich proporcji. A jakiej mąki użyłeś? Ja użyłam mąki ryżowej kupionej w sklepie z azjatycką żywnością (mąka z ryżu kleistego). Jeśli użyłeś zwykłej mąki ryżowej, to ciasto mogło się nie lepić. Niestety nie wspomniałam o tym w przepisie, nie pomyślałam, że to istotne.Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-91551656144117018642016-02-07T16:49:17.653+01:002016-02-07T16:49:17.653+01:00Kika od kiedy wodę mierzymy w gramach. Jeśli miało...Kika od kiedy wodę mierzymy w gramach. Jeśli miało to być 205 ml to i tak wody na tą ilość mąki ryżowej jest stanowczo za mało. Wcześniej pisałem że ciasto jest zbyt kruche. Pozdrawiam TomaszAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-46840037170659792042016-02-07T15:11:50.888+01:002016-02-07T15:11:50.888+01:00Wybaczcie ale ciasto ściśle według tego przepisu n...Wybaczcie ale ciasto ściśle według tego przepisu nie nadaje się do klejenia pierożków.Przede wszystkim jest zbyt kruche. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-10683607231541017312015-03-17T21:11:09.851+01:002015-03-17T21:11:09.851+01:00Uwielbiam tę pierożkiUwielbiam tę pierożkiFitHealthyLifehttps://www.blogger.com/profile/01261670528648905895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-80485847825382699892015-01-08T23:11:32.747+01:002015-01-08T23:11:32.747+01:00To trzeba już ocenić, wypróbowując przepis ;) Mnie...To trzeba już ocenić, wypróbowując przepis ;) Mnie smakowały i myślę, że zasmakują każdemu, kto lubi tofu i smaki inspirowane kuchnią chińską :)Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-47212638504019807792015-01-08T21:30:52.423+01:002015-01-08T21:30:52.423+01:00Boskie :)Boskie :)Aguhttps://www.blogger.com/profile/16697013389349854802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-33759361220142362452015-01-08T20:59:12.341+01:002015-01-08T20:59:12.341+01:00Prezentują się genialne, mam nadzieje, że są równi...Prezentują się genialne, mam nadzieje, że są równie pyszne :)Emiliahttps://www.blogger.com/profile/03701826764587882505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4847826232592453502.post-53973526682641533972015-01-08T19:50:29.690+01:002015-01-08T19:50:29.690+01:00świetne te pierożki, genialny przepis! z chęcią by...świetne te pierożki, genialny przepis! z chęcią bym spróbowała!Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.com