poniedziałek, 3 maja 2010

Małe co nieco... na śniadanie

Zielona pasta z awokado


Idealna pasta na śniadanie! Przypadnie do gustu również weganom.


Składniki:

2 owoce awokado,
łyżka soku wyciśniętego z cytryny i łyżeczka soku z limonki,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin,
świeża natka pietruszki,
sól i pieprz.


Miękkie awokado kroimy w drobną kostkę (można trochę rozgnieść widelcem) i skrapiamy sokiem z cytryny i limonki. Dodajemy zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i pasta gotowa! Można podawać z pieczywem, albo jako dip do chipsów. Smacznego!

**Uwagi!
Oczywiście wybieramy owoce awokado, te najbardziej miękkie. Jeśli są twarde, wystarczy na jakiś czas umieścić je np. razem z jabłkami... szybko zmiękną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...