Zielona pasta z awokado
Idealna pasta na śniadanie! Przypadnie do gustu również weganom.
Składniki:
2 owoce awokado,
łyżka soku wyciśniętego z cytryny i łyżeczka soku z limonki,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin,
świeża natka pietruszki,
sól i pieprz.
Miękkie awokado kroimy w drobną kostkę (można trochę rozgnieść widelcem) i skrapiamy sokiem z cytryny i limonki. Dodajemy zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i pasta gotowa! Można podawać z pieczywem, albo jako dip do chipsów. Smacznego!
**Uwagi!
Oczywiście wybieramy owoce awokado, te najbardziej miękkie. Jeśli są twarde, wystarczy na jakiś czas umieścić je np. razem z jabłkami... szybko zmiękną.
**Uwagi!
Oczywiście wybieramy owoce awokado, te najbardziej miękkie. Jeśli są twarde, wystarczy na jakiś czas umieścić je np. razem z jabłkami... szybko zmiękną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz