Mango lassi
Składniki:
2 puszki mango w syropie,
1 szklanka maślanki,
1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
1/2 szklanki wody,
1/2 szklanki syropu z mango,
cukier (najlepiej brązowy).
Wszystkie składniki miksujemy na bardzo gładką, pienistą konsystencję. Latem można podawać bardzo schłodzony z kostkami lodu.
Można też doprawić szczyptą kardamonu.
i jeszcze raz sushi... na specjalne życzenie czytelników ;) |
Ten kolor sprawia, że wpisuję Twój przepis na moją listę Muszę to zrobić! Dzięki;)
OdpowiedzUsuńjak wakacyjnie i optymistycznie;)
OdpowiedzUsuńMango lassi jest świetne, najlepiej smakuje w Indiach :) Podstawą jest chyba jeszcze kardamon, dodaje ciekawego smaczku. O dziwo, tutaj (w Mumbaju) nie jest tak łatwo go dostać, ale chyba akurat to nie jest sezon na mango... A szkoda :(
OdpowiedzUsuńMi mango kojarzy się ze świerkami, jakoś tak choinkowo i świątecznie :)
Smacznego!
ten kolor sprawia, że czuję się jak podczas wiosny :)
OdpowiedzUsuńa czy to sa skladniki na taka szklanke jak na tym zdjeciu?:D bo skladniki juz mam... ;D
OdpowiedzUsuńOj nie to są składniki na jakieś 3-4 szklanki. Sorry, że nie zawarłam tego w przepisie. A i kardamon też warto dodać, ale to już jeśli lubisz smak kardamonu - ja do swojej porcji dodałam, moja siostra nie...
OdpowiedzUsuń