Składniki:
3 szklanki mąki owsianej lub 1,5 owsianej+1,5 bezglutenowej uniwersalnej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szklanki oleju kokosowego bezzapachowego
½ szklanki erytrolu lub ksylitolu
2 bardzo dojrzałe banany
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki nasion babki płesznik, szałwii hiszpańskiej lub nasion lnu (zmielone)
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i błonnikiem witalnym. Mokre składniki i erytrol zblendować na gładką masę. Połączyć mokre składniki z suchymi i uformować kulę. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Lekko spłaszczyć i podzielić na 8 kawałków. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C. Piec przez 20-25 minut aż ciasto nabierze rumieńców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz