Pyszne, miękkie bułeczki pszenno-żytnio-gryczane o słodkim posmaku idealnie pasują do wegetariańskich i wegańskich burgerów. Można je zrobić również całkowicie z mąki pszennej albo też poeksperymentować z innymi mąkami. Bułeczki znalazły zastosowanie przy moich burgerach z ciecierzycy i botwinki.
sobota, 14 czerwca 2014
niedziela, 1 czerwca 2014
BURGER Z CIECIERZYCY I BOTWINKI Z SOSEM TAHINI-JOGURTOWYM
Tym razem przedstawiam pana burgera z mojej ulubionej ciecierzycy. Jest to połączenie smaków bliskowschodnich (ciecierzyca, tahini, kumin) z typowymi, sezonowymi produktami polskimi (botwina, ogórki małosolne). Następnym razem podzielę się z Wami genialnym przepisem na pszenno-żytnio-gryczane bułki do burgerów, które wykorzystałam do tego burgera.
Subskrybuj:
Posty (Atom)