sobota, 14 czerwca 2014

IDEALNE BUŁECZKI DO BURGERÓW

Pyszne, miękkie bułeczki pszenno-żytnio-gryczane o słodkim posmaku idealnie pasują do wegetariańskich i wegańskich burgerów. Można je zrobić również całkowicie z mąki pszennej albo też poeksperymentować z innymi mąkami. Bułeczki znalazły zastosowanie przy moich burgerach z ciecierzycy i botwinki.



niedziela, 1 czerwca 2014

BURGER Z CIECIERZYCY I BOTWINKI Z SOSEM TAHINI-JOGURTOWYM

Tym razem przedstawiam pana burgera z mojej ulubionej ciecierzycy. Jest to połączenie smaków bliskowschodnich (ciecierzyca, tahini, kumin) z typowymi, sezonowymi produktami polskimi (botwina, ogórki małosolne). Następnym razem podzielę się z Wami genialnym przepisem na pszenno-żytnio-gryczane bułki do burgerów, które wykorzystałam do tego burgera. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...