czwartek, 21 kwietnia 2016

PORTOBELLO NADZIEWANE SZPINAKIEM I NERKOWCAMI

Portobello to duże, brązowe pieczarki, które świetnie nadają się do faszerowania. Można zastąpić je zwykłymi, białymi pieczarkami o wyrośniętych kapeluszach. Kiedy zobaczyłam je na sklepowej półce, od razu pomyślałam, że będę chciała je nafaszerować. Pomysł na farsz narodził się później...


poniedziałek, 11 kwietnia 2016

CHIPSY Z PIEKARNIKA: CUKINIA I TOPINAMBUR

Dwa rodzaje warzywnych chipsów - z topinamburu i z cukinii. Każde inne wymaga nieco innej temperatury pieczenia - ale obydwa przepyszne! Najlepsze są, jeśli warzywa pokroi się na cienkie plasterki za pomocą mandoliny, ale oczywiście można pobawić się z nożem lub z obieraczką. Im cieńsze kawałki, tym szybciej się je przygotowuje i tym bardziej są chrupiące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...