Portobello to duże, brązowe pieczarki, które świetnie nadają się do faszerowania. Można zastąpić je zwykłymi, białymi pieczarkami o wyrośniętych kapeluszach. Kiedy zobaczyłam je na sklepowej półce, od razu pomyślałam, że będę chciała je nafaszerować. Pomysł na farsz narodził się później...
czwartek, 21 kwietnia 2016
poniedziałek, 11 kwietnia 2016
CHIPSY Z PIEKARNIKA: CUKINIA I TOPINAMBUR
Dwa rodzaje warzywnych chipsów - z topinamburu i z cukinii. Każde inne wymaga nieco innej temperatury pieczenia - ale obydwa przepyszne! Najlepsze są, jeśli warzywa pokroi się na cienkie plasterki za pomocą mandoliny, ale oczywiście można pobawić się z nożem lub z obieraczką. Im cieńsze kawałki, tym szybciej się je przygotowuje i tym bardziej są chrupiące.
Subskrybuj:
Posty (Atom)