Składniki:
kaszka kuskus
sól
ostra papryka w proszku
starty kawałek imbiru
mała czerwona cebulka
sok z 1/2 cytryny
pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki
oliwa z oliwek
świeża natka pietruszki albo kolendry
Kaszkę kuskus posolić, doprawić ostrą papryką i startym imbirem, zalać odpowiednią ilością wody (zgodnie z informacją na opakowaniu). Przykryć. W czasie kiedy kuskus będzie pęczniał, posiekać drobno małą, czerwoną cebulkę, zalać ją sokiem z połowy cytryny. Do cebuli z cytryną dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki i oliwę z oliwek. Kaszkę i warzywa połączyć ze sobą. Do takiej sałatki idealnie pasuje drobno posiekana natka pietruszki albo kolendry. Zielony akcent jest obowiązkowy!
ładnie podane:) pyszne:)
OdpowiedzUsuńfajnie wygląda! dla Mnie jako lunch do pracy idealna :)
OdpowiedzUsuńWyglada swietnie, musi byc smaczna. U mnie dzis tez kuskus, ale na slodko:-)
OdpowiedzUsuńOj, jak dawno nie jadłam kus kusu. Koniecznie po tym wpisie muszę kupić paczuszkę! Zapowiada się smakowicie.
OdpowiedzUsuńKocham kuskus, do sałatek jest idealny ! Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńJeszcze sałatek z kuskusem nie robiłem, więc najwyższa pora bo wygląda apetycznie
OdpowiedzUsuń