sobota, 22 marca 2014

Bakłażan z ciecierzycą, orzechami i kolendrą

Ciecierzyca, orzechy i bakłażan to jedno z moich ulubionych połączeń i to nie tylko w hummusie... Pieczony bakłażan rozpływa się w ustach, a farsz i masło orzechowe idealnie się z nim komponują. Jeżeli zastanawiacie się co zrobić jutro na obiad, to nadziewany bakłażan będzie idealny!

czwartek, 13 marca 2014

FOCACCIA Z ROZMARYNEM I WINOGRONAMI

Zawsze chciałam zrobić taką focaccię. Myślę, że najlepiej smakowałaby latem z soczystych winogron o intensywnym kolorze i dużej ilości soku. Na pewno latem też ją spróbuję zrobić, ale przepis podaję już teraz, bo mimo wszystko potrawa wyszła bardzo smaczna. Można pokusić się o dodatek winogron, które obecnie można kupić w sklepach. Ich nijaki smak jednak nie spełnia moich oczekiwań.

czwartek, 6 marca 2014

Rozgrzewająca zupa z marchewki, słodkiego ziemniaka i ciecierzycy

Chociaż dni są coraz cieplejsze, to rozgrzewka z pewnością przyda się jeszcze przynajmniej do końca marca. Zupa z marchewki, słodkiego ziemniaka i ciecierzycy jest słodka, ale też pikantna. Ma piękny, pomarańczowy kolor i gęstą konsystencję. Pełen witamin posiłek, idealny na tę porę roku, z pewnością ochroni nas przed przeziębieniem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...